Familiaal bemiddelaar

Familiaal bemiddelaar

Uw erkende bemiddelaar

Kent uw gezinsleven woelige tijden? Overweegt u een punt te zetten achter uw relatie? Of bent u vastbesloten om te scheiden? Als u dit zonder professionele hulp doet, breekt er voor u een lange, moeilijke tijd aan. U moet met uw (ex-)partner heel wat regelen over de kinderen, de gezinswoning, onderhoudsgelden, ex-partner alimentatie, groepsverzekeringen enz. Dat alles, samen met uw (ex-) partner waarmee u het niet meer echt kunt vinden? Niet eenvoudig. Kies voor een vlot verloop, en laat u samen bijstaan door erkend familiaal bemiddelaar Sigrid van Gelder.

Voor al uw familiale problemen

Samen zoeken we op een respectvolle, constructieve manier naar oplossingen in allerhande familiale problemen:

  • echtscheiding/ einde samenwonen
  • onderhoudsbijdrage voor de kinderen
  • co-ouderschapsregeling
  • alimentatie bij en na de echtscheiding
  • contact met grootouders of derden

Familiaal bemiddelaar Sigrid van Gelder volgde zowel de opleiding familiaal bemiddelaar van de Orde van Advocaten te Antwerpen als de postuniversitaire opleiding Familiale Bemiddeling aan de KU Leuven én blijft zich met veel belangstelling voor evolutie voortdurend bijscholen. Dankzij haar jarenlange ervaring heeft zij de juiste bagage om samen met u zelfs in de moeilijkste zaken tot een oplossing te komen.

Op weg naar constructieve oplossingen

Familiaal bemiddelaar Sigrid van Gelder treedt hier op als bemiddelaar, niet als advocaat. Dat betekent dat zij géén partij kiest, neutraal en meerzijdig partijdig werkt. Enkel in aanwezigheid van u tezamen overlegt en de gesprekken voert.

Deze werkwijze staat garant voor:

  • vertrouwelijkheid – Zolang er geen oplossing is waarover u het eens bent, worden de gesprekken onder wettelijke bescherming in vertrouwelijkheid gevoerd. Meegedeelde informatie mag niet zonder instemming van beiden naar buiten gebracht worden.
  • herstarten en vlotte communicatie – Uw stilgevallen dialoog komt dankzij de bemiddelaar weer op gang. Er is ruimte voor emoties, zonder dwang en met respect voor ieders tempo bij het verwerken van problemen en het nemen van moeilijke beslissingen.
  • heropbouw van vertrouwen – Zowel tijdens de gesprekken als naar het latere leven.
  • werkbare vreedzame oplossing – U komt enkel tot afspraken waaraan u én uw (ex-)partner zich willen houden. Ze zijn samen uitgewerkt met behulp van de bemiddelaar en worden door u beiden begrepen en gedragen. Er zijn geen termen zoals ‘winnaars’ en ‘verliezers’. De regeling wordt u niet door derden opgedrongen, wel op maat van uw leven, met consensus afgesproken, zodat ieder ze begrijpt en zich eraan kan houden.
  • efficiënte afhandeling – Familiaal bemiddelaar Sigrid van Gelder begeleidt u van a tot z. Zijn de afspraken gemaakt? Dan bereidt zij uw dossier voor en maakt ze het over aan de notaris van uw keuze en/of de rechtbank.

Wilt u samen met uw (ex-)partner sessies volgen bij Sigrid van Gelder? Maak dan nu samen een afspraak. U mag gerust samen eerst een proefsessie uitproberen. Zo weet u of deze aanpak u bevalt